Skip to content

Ημέρες μπικίνι

16/02/2011

Irina Sheik

Brooklyn Decker

Esti Ginzburg

Izabel Goulart

Kenza Fourati

Anne V

Julie Henderson

Hilary Rhoda

Aν κρίνω από το πόσο συχνά κολλούν τα βιντεάκια στο site του περιοδικού, φαντάζομαι ότι την ίδια ώρα που βρέθηκα εκεί για να αλιεύσω τις παραπάνω φωτογραφίες από το φετινό Swimsuit Issue του Sports Illustrated δεκάδες χιλιάδες ακόμη επισκέπτες (γένος αρσενικού στην συντριπτική τους πλειοψηφία) χάνονταν στην σχισμή του στήθους της Brooklyn Decker, χάιδευαν νοητά τις καμπύλες της Irina Sheik, χάζευαν από το βλέμμα της Julie Henderson. To περιοδικό κυκλοφόρησε μόλις χθες και για φέτος φιλοξενεί 17 μοντέλα, 3 αθλήτριες και 3 “γυναίκες της διπλανής πόρτας” (ιδιαιτέρως προσεκτικά επιλεγμένες, βεβαίως…) που ποζάρουν φυσικά με μπικίνι. Το μαγιό, δηλαδή, που από το πρώτο Swimsuit Issue, του Ιανουαρίου του 1964, αποθεώθηκε στις σελίδες του περιοδικού -και, βέβαια, καθιερώθηκε χάρη σ’ αυτό.

Παρά τις κατά καιρούς φεμινιστικές αντιδράσεις απέναντι στον χειμερινό θεσμό που λέγεται “Τεύχος Μαγιώ” ενός κατά τ’ άλλα αθλητικού περιοδικού με κύριο αντικείμενο τα αμερικανικά σπορ, η αλήθεια είναι πως τα Swimsuit Issues του Sport Illustrated είναι άριστα δείγματα προβολής της θηλυκής σεξουαλικότητας χωρίς ίχνος προστυχιάς ή ανηθικότητας. Κάτι που οφείλεται κυρίως στις εξαιρετικές παραγωγές του περιοδικού, που στέλνει τα μοντέλα του, τους φωτογράφους, τους βοηθούς τους και τους στυλίστες για αρκετές ημέρες σε εξωτικά νησιά (για φέτος ήταν η Χαβάη, τα Φίτζι, τα Πίτερ, οι Φιλιππίνες αλλά και η Σιγκαπούρη) για να στήσουν για χάρη του πανέμορφες εικόνες. Εικόνες που εκτιμώνται ως ερέθισμα της λίμπιντο από τους άνδρες και ως ιδεατές βιτρίνες από τις γυναίκες που πολύ νωρίς μέσα στην σεζόν ξέρουν ήδη τι μαγιώ θα φορέσουν το καλοκαίρι.

Η ιδέα, βέβαια, ενός τέτοιου τεύχος δεν είχε ποτέ για target group το γυναικείο κοινό. Ο διευθυντής του περιοδικού στα ’60s, Andre Laguerre, έψαχνε να βρει έναν τρόπο για να αυξήσει τις πωλήσεις του την “νεκρή” αθλητικά περίοδο του χειμώνα και σκέφθηκε να τραβήξει την προσοχή του ανδρικού κοινού με τη φωτογράφιση μοντέλων που θα φορούν μαγιώ. Όντως, για πολλά χρόνια το Swimsuit Issue ελάχιστη σχέση είχε με τα υπόλοιπα τεύχη του Sports Illustrated. Μόλις τις δύο τελευταίες δεκαετίες άρχιζαν να φωτογραφίζονται σε ρόλο μοντέλου και αθλήτριες -συνδέοντάς το έτσι κάπως περισσότερο με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μέσα στο έτος. Στο φετινό τεύχος (στου οποίου το εξώφυλλο ποζάρει η Irina Sheik) φωτογραφήθηκε η Παραγουανή ακοντίστρια Leryn Franco, η Αμερικανίδα βολεϊμπολίστρια Kim Glass και η Βραζιλιάνα σέρφερ Bruna Schmitz. Αλλά για όλα αυτά, την ιστορία και τα περιεχόμενα του Swimsuit Issue του Sports Illustrated θα αφιερώσω σύντομα ένα ακόμη post.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: |Η Brooklyn Decker στο εξώφυλλο του Swimsuit Issue 2010 του Sports Illustrated|

One Comment leave one →
  1. Φοίβος permalink
    16/02/2011 21:19

    Irina Shayk (ή Sheik μερικές φορές), κατά κόσμον Irina Shaykhlislamova, μάλλον η πιο όμορφη γυναίκα που περπάτησε ποτέ στη Γη. Κλωνοποίηση τώρα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: