Skip to content

Πώς θα κάνετε μια “αντρική” απολέπιση

04/04/2012
tags:

Η απολέπιση δεν είναι μόνο για τους metrosexuals. Είναι στοιχειώδης διαδικασία για την υγιεινή της επιδερμίδας. Θέλετε να δείχνετε πάντα υγιής και νέος, έτσι δεν είναι;

Τι ακριβώς είναι η απολέπιση; Γιατί μάς ακούγεται τόσο “γυναικεία δουλειά”; Γιατί, όπως όλα τα πράγματα που έχουν να κάνουν με την ομορφιά, εκείνες την ανακάλυψαν πρώτες. Αλλά χαλάλι τους. Εμείς δείχνουμε πολύ καλύτεροι στα 40 και τα 50 μας απ’ ότι μια γυναίκα -δεν τα έχουμε ανάγκη αυτά… Είναι όντως έτσι; Από τη μία ισχύει ότι ο χρόνος γερνάει “πιο όμορφα” τον άνδρα, από την άλλην όμως δεν πρέπει να αγνοούμε και μερικούς βασικούς κανόνες υγιεινής της επιδερμίδας.

Η απολέπιση είναι η διαδικασία του τριψίματος ώστε να απομακρυνθούν όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ώστε να αποκαλυφθεί η καινούργια, πιο “νεανική” επιδερμίδα που κρύβεται από κάτω, αλλά και για να απελευθερωθούν οι πόροι, να καθαριστεί το δέρμα, να εξαλειφθούν τα σημάδια της (όποιας) ακμής και να διευκολυνθεί η διαδικασία του ξυρίσματος. Απολέπιση, φυσικά, μπορούμε να κάνουμε σε ολόκληρο το σώμα (θα θυμάστε τον Ίθαν Χωκ να παλεύει να βγάλει από πάνω του κάθε πιθανό στοιχείο DNA που θα μπορούσε να τον ενοχοποιήσει στην φοβερή ταινία “Gataca”), αλλά είναι το πρόσωπο στο οποίο πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία εμείς οι άνδρες. Από τη μία γιατί έχουμε πολλές τρίχες, από την άλλη γιατί ζούμε μια έντονη ζωή στην πόλη, με καυσαέρια στους δρόμους, καπνίλες στα μπαρ, ιδρώτα στα σπορ.

Καλό είναι λοιπόν μια φορά στο τόσο (μια φορά την εβδομάδα ας πούμε) να χρησιμοποιούμε κάποιο προϊόν απολέπισης στο πρόσωπό μας, για να φρεσκαριστεί το δέρμα και να ανανεωθούμε και λίγο σαν οργανισμός. Τα περισσότερα τέτοια προϊόντα είναι συνήθως τζελ που περιέχουν ένα συνδυασμό καθαριστικού και κάποιου φυσικού απολεπιστικού από κόκκους ελαφρόπετρας, θαλάσσια άλατα, κουκούτσια φρούτων (λατρεμένο καρπούζι!) ή οξέα. Πλένετε το προσωπάκι σας, απλώνετε το τζελ, το τρίβετε, το αφήνετε δυο λεπτά (αναλόγως του τι λένε και οι οδηγίες του κάθε προϊόντος), ξεπλένετε και αυτό ήταν, τελειώσατε.

Για όποιον νιώθει αρκετά έτοιμος να χωθεί στα βαθιά του metrosexual σύμπαντος (υιοθετώντας όσα καλά μπορεί να βρει από τον χαρακτήρα του Κρίστιαν Μπέιλ στο “American Psycho”), ιδού τα επόμενα βήματα σε εξοπλισμό και διαδικασίες:

– Γάντια απολέπισης: Όχι μόνο αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα, αλλά βοηθούν και στην κυκλοφορία του αίματος. Αν πάρετε την μεγάλη απόφαση, οφείλουμε να σας δώσουμε δύο πολύ σοβαρές συμβουλές: α. Μην τρίψετε πολύ δυνατά και προκαλέσετε έγκαυμα και β. Μην τυχόν και τα έχετε σε κοινή θέα στο μπάνιο σας!

– Σπόγγος απολέπισης: Το ίδιο με τα γάντια, αλλά πιο απαλό με το δέρμα (και να το δει κανείς, δεν θα πολυκαταλάβει, αφού και τα περισσότερα κοινά σφουγγάρια έχουν πια τη μία πλευρά διαμορφωμένη με πιο σκληρό υλικό, για απολέπιση).

– Μάσκα απολέπισης: Εδώ περνάμε σε εντελώς άλλο επίπεδο. Όχι μόνο είναι αρκετά ακριβή, όχι μόνο θέλει παραπάνω χρόνο, αλλά κινδυνεύετε πολύ άσχημα να κτυπήσει το κουδούνι και να ανοίξετε αφηρημένοι φορώντας την, εκτιθέμενοι μια για πάντα και εντελώς ανεπανόρθωτα στα μάτια όποιου σας δει. Στα θετικά, ότι κάνει την καλύτερη απολέπιση που θα έχετε κάνει ποτέ.

– Σαπούνι από ηφαιστειακή λάβα: Πάμε και στους πιο ψαγμένους… Κάνει φοβερή δουλειά, αλλά θέλει και αρκετή ώρα τριψίματος. Ιδανικός συνδυασμός είναι με ένα ωραίο χαμάμ.

Όποιον τρόπο πάντως και να επιλέξετε, μην ξεχνάτε ποτέ ότι μετά πρέπει να απλώσετε ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σας. Η απολέπιση είναι μια διαδικασία που “στεγνώνει” το δέρμα και η νέα επιδερμίδα που αποκαλύπτεται χρειάζεται ούτως ή άλλως μια δυνατή ενυδάτωση αμέσως μόλις βγει. Αν δεν έχετε ειδική κρέμα να πάρετε, αλλά μέχρι τότε το after shave σας, αν δεν έχει οινόπνευμα, θα κάνει μια χαρά τη δουλειά αυτή.

 

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: