Skip to content

Πώς θα καταφέρετε να ντύνεστε πάντα «στη μόδα» ακόμη κι αν δεν έχετε πολύ χρόνο ν’ ασχοληθείτε

03/05/2012

Διαλέξτε έναν celebrity που γουστάρετε και προσέξτε πώς ντύνεται. Προσοχή! Όχι ΟΠΟΙΟΝ νά ‘ναι. Ο Axl Rose είναι rocker. Ντύνεται με συγκεκριμένη “στολή”. Που δεν γνωρίζει από μόδες. Βάλτε και λίγη λογική πριν διαλέξετε αυτόν που σάς ταιριάζει.

Σε νοιάζει να δείχνεις στυλάτος, αλλά το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να σε πουν και “metrosexual” (γιατί φοβάσαι ότι εννοούν κάτι κακό). Δεν πειράζει. Ιδού τρεις τρόποι για να το πετύχεις χωρίς πολύ κόπο.

Ο κόσμος της μόδας κινείται με ταχείς ρυθμούς και είσαι συγχωρεμένος αν δεν μπορείς να τρέξεις με την ίδια ταχύτητα. Ωστόσο, αν θες να δείχνεις στυλάτος και όχι καραγκιοζάκος, πρέπει να βρεις κάποιον τρόπο να “ξεγελάς” τους γύρω σου ότι “τό ‘χεις”. Αν δεν έχεις χρόνο να ασχολείσαι όλη μέρα με τις μόδες και τα fashion shows (ή φοβάσαι μην σε πούνε “metrosexual” και δεν ξέρεις τι ακριβώς θα εννοούν), μην ανησυχείς. Υπάρχουν τρεις ασφαλείς τρόποι να παίρνεις γρήγορα κι εύκολα ιδέες και να προλαβαίνεις τις μεγάλες αλλαγές της μόδας όταν συμβαίνουν και όχι τρία χρόνια μετά, όταν πια θα σού έχει βγει το όνομα του “απολιθωμένου”.

1. Βρες έναν οίκο μόδας που γουστάρεις πολύ και που σού πάει

Είναι η πιο ασφαλής μέθοδος. Τόσο ασφαλής, που καταντά βαρετή, αλλά είπαμε: δεν έχεις ούτε πολύ χρόνο, ούτε πολλή διάθεση.  Αν αποφασίσεις ότι ένας συγκεκριμένος οίκος μόδας βγάζει φόρμες ρούχων που ταιριάζουν στον σωματότυπό σου και ότι το στυλ του γενικά “σού κάνει”, τότε δεν χρειάζεται ν’ ασχοληθείς πολύ περισσότερο. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι κατ’ ανάγκη ένας ακριβός οίκος μόδας. Όλα τα μαγαζιά fast fashion έχουν ένα κάπως ξεχωριστό στυλ και τα ρούχα τους κοστίζουν αρκετά οικονομικά. Με την επιλογή του φθηνού, βέβαια, χωρίς περαιτέρω κριτήρια, κινδυνεύεις να ντύνεσαι με την τελευταία λέξη της μόδας του… Καγκουριστάν (αλλά αυτό είναι περισσότερο θέμα γούστου – οι κάγκουρες θα κάνουν το θαύμα τους ακόμη και με Yves Saint Laurent).

2. Εμπιστέψου τον στυλίστα ενός περιοδικού ή ενός site

Nαι, δεν λέμε να αποκτήσεις δικό σου στυλίστα. Αλλά ασχολήσου ένα σαββατοκύριακο να μαζέψεις πέντε-δέκα αντρικά περιοδικά και να ξεψαχνίσεις τις σελίδες μόδας των αντρικών sites (σ’ εμάς εδώ θα βρίσκεις πολλά tips ανά εποχή -δες για παράδειγμα το αφιέρωμα στα στοιχειώδη ρούχα και αξεσουάρ της άνοιξης) και διάλεξε ποια σού αρέσουν πιο πολύ. Πέντε φορές το χρόνο (στις αλλαγές των εποχών και ένα μήνα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων), τσέκαρε τις σελίδες τους για να δεις “τι παίζει”. Οι στυλίστες μας θα σού έχουν κάνει τις ιδανικές προτάσεις για την συγκεκριμένη περίοδο. Αν κάτι σού λείπει, θα πας και θα το αγοράσεις.

3. Εμπιστέψου τον στυλίστα ενός celebrity

Εδώ τώρα πας να κάνεις “colpo grosso”. Γιατί ο διάσημος δεν γίνεται να μην ανανεώνει το στυλ του συνέχεια και όταν το ανανεώνει δεν γίνεται να το κάνει αδιαφορώντας για τους νόμους της μόδας. Άρα εδώ πας με “σιγουράκι”. Παρακολουθείς, ας πούμε, τον Orlando Bloom γιατί είσαι κι εσύ έτσι λεπτούλης και μικροδείχνεις και φοράς ό,τι φοράει κι αυτός. Προσοχή όμως, γιατί αυτή η μέθοδος ενέχει πολλά ρίσκα. Σε πολλούς celebs κάποια στιγμή “τούς στρίβει”. Ο Orlando Bloom μπορεί να παλαβώσει λόγω του γάμου και του παιδιού του και να το γυρίσει σε κανα χίπικο στυλ των ’70s. Που δεν θα είναι της μόδας! Η λύση είναι να έχεις και δεύτερο celeb – alter ego, στο ίδιο στυλ. Αν ο ένας αρχίζει να αποκλίνει από τον άλλον, κάτι πάει στραβά με έναν από τους δύο. Ο άλλος κίνδυνος είναι να επιλέξεις από την αρχή όχι έναν στυλάτο celeb, αλλά αυτόν που γουστάρεις πιο πολύ. Να ξέρεις ότι ο Axl Rose στυλιστικά είναι μια κακή λύση. Και ο Ozzy Osbourne.

 

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: