Skip to content

Η ολυμπιακή συλλογή της Omega

17/01/2014
tags:

Καιρό έχω να γράψω κάτι για τα ρολόγια. Κάποτε ήταν το αγαπημένο αντικείμενο του παρόντος blog, μα εκεί προς τα τέλη του 2010 άρχισε να μού φαντάζει αταίριαστο. Στην παραδοχή της κρίσης και του πόσο άλλαζε τα πάντα στην καθημερινή μας ζωή, θεώρησα ότι ο gentleman ήταν προτιμότερο να ασχοληθεί με ευγενείς οδηγούς επιβίωσης και πρακτικά how to, παρά με αντικείμενα πόθου και επιδείξεις λεπτού γούστου, πανάκριβες όμως και κάπως προκλητικές με τα νέα δεδομένα. Τι αλλάζει τώρα και μπαίνω στον κόπο να ασχοληθώ με την ολυμπιακή συλλογή της Omega; Από τη μία είναι μια αίσθηση, μια αισιοδοξία αν θες, που την έχω από πέρσι και που λέει ότι τον πάτο τον φτάσαμε το 2012. Από την άλλη είναι οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η εκεχειρία που θες να κάνεις απ’ όλους τους πολέμους και τις έγνοιες.

Προσοχή: Αυτό που λέω για το 2012 δεν είναι κάποια πολιτική τοποθέτηση, ούτε ισχύει για όλους. Το πότε και πώς σε πιάνει η κρίση, το πότε και πώς σε αφήνει, έχει να κάνει με παράγοντες αναρίθμητους, διαφορετικούς για τον καθένα. Ας τους αφήσουμε εκτός συζήτησης. Το 2012 είναι καθαρά δικό μου, ο προσωπικός μου βάλτος, από τον οποίο θέλω να νιώθω ότι ξεκόλλησα πια. Το 2013 έπλυνα και τις λάσπες, οπότε τώρα που μπαίνει η νέα χρονιά, μπορώ για πρώτη φορά, καλοντυμένος και ήρεμος από σκέψεις, να εκτιμήσω κάποιο κομψοτέχνημα, να γράψω πέντε αράδες για κάτι που με εντυπωσίασε, χωρίς να με νοιάζει αν θα με πάρουν στο κυνήγι όσοι ακόμη πνίγονται στη μιζέρια. Με νοιάζουν οι ίδιοι, με νοιάζει η μιζέρια τους, όχι όμως το τι λένε. Τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας. Αλλά ξεφύγαμε…

Η Omega λοιπόν, γιορτάζοντας το γεγονός ότι το 2014, στους Χειμερινούς του Σότσι, θα είναι για 26η χρονιά χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων (η πρώτη ήταν το 1932) κυκλοφόρησε (πέρσι) τρία συλλεκτικά μοντέλα με αφορμή το μεγάλο αθλητικό γεγονός που ξεκινά σε λίγες ημέρες. Και στα τρία ρολόγια, σημαντικό ρόλο παίζει το λευκό, το μπλε και το κόκκινο, τα χρώματα της ρωσικής σημαίας. 

 

1

Omega Seamaster Planet Ocean 45.5 mm “Sochi 2014” Limited Edition

Με ευμεγέθη κάσα διαμέτρου 45,5 χιλιοστών, από ατσάλι και ένα ασορτί μπρασελέ, πρόκειται για ένα αντρικό μοντέλο με τα όλα του. Η στεφάνη του, τυπική στεφάνη ενός καταδυτικού ρολογιού είναι από ματ, μαύρο κεραμικό και φέρει λευκά, μπλε και κόκκινα στοιχεία. Στην πίσω πλευρά της κάσας έχει χαραχθεί το λογότυπο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014. Μαζί του ο αύξων αριθμός της σειράς. Μην ξεχνάτε, είναι συλλεκτική. Κυκλοφόρησαν 2014 αντίτυπα. Στην καρδιά του τρέχει ένας μηχανισμός Omega Co-Axial calibre 8500. To ρολόι είναι στεγανό σε βάθος 600 μέτρων.

 

2

Omega Seamaster Planet Ocean 37.5 mm “Sochi 2014” Limited Edition

Με κάσα 37,5 χιλιοστών, το λευκό χρώμα να κυριαρχεί και ένα δερμάτινο λουράκι, αυτό δεν είναι ένα τυπικό diver’s watch. Ακριβώς. Γιατί απευθύνεται σε γυναίκες. Κατά τα λοιπά, η καρδιά του είναι παρόμοια με του αντρικού μοντέλου και -ομολογώ- με εντυπωσιάζει περισσότερο. Ταιριάζει πιο πολύ και στο χρώμα των Χειμερινών Ολυμπιακών που δεν μπορεί να είναι άλλο από το λευκό του χιονιού.

 

3

Omega Sochi Petrograd

Το ρολόι όμως που πραγματικά κάνει τη διαφορά στην ολυμπιακή συλλογή της Omega είναι το μοντέλο με την κάσα από χρυσό 18 καρατίων σε σχήμα βαρελιού και το βαθυκόκκινο δερμάτινο λουράκι. Μόνο 100 κομμάτια βγήκαν στην κυκλοφορία από την συγκεκριμένη έκδοση. Τα τρία κυρίαρχα χρώματα της συλλογής θα τα βρείτε εδώ στο καντράν, τους δείκτες και τα δευτερεύοντα νούμερα. Ο μηχανισμός του είναι ο 2202 της Omega. Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για το πιο αρχοντικό ρολόι που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία εδώ και καιρό -μια αναφορά, προφανώς, στο αυτοκρατορικό παρελθόν της Ρωσίας.

 

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: